Ergonomia pràctica: reeducació postural i estiraments per a traductors

Data: 8 de febrer de 2013
Hora: 19:00-20.30
Lloc: Seu de l'APTIC
Durada: 1,5 hores
Idioma: català
Xerrada gratuïta

Assistència presencial:
Capacitat limitada a 30 persones.
Cal inscripció prèvia (al final de la convocatòria). Data límit d’inscripció: dimecres 6 de febrer.

Introducció

Els traductors passem moltes hores asseguts davant d’un ordinador i un dels nostres pitjors enemics són els mals hàbits posturals, que poden generar problemes d'esquena i fins i tot desembocar en dolències cròniques.

Per tal d’evitar lesions i protegir el cos, cal sensibilitzar-se en dos fronts bàsics. El primer és l'entorn de treball, que ha d'estar dissenyat per afavorir una postura correcta. En aquest sentit, va ser molt recomanable la xerrada sobre Ergonomia teòrica que vam dur a terme a l’APTIC al gener.

Però cal no oblidar un segon aspecte molt important: el físic. La correcció postural també es pot treballar de forma pràctica amb exercicis localitzats per prevenir futures lesions o millorar les existents. A la sessió que us proposem passarem a l’acció amb estiraments i consells útils que podrem incorporar a la nostra rutina de treball diària.

Continguts

El temari se centra en treballar tècniques d’estiraments, mobilitat articular i correcció postural per conscienciar la gent de la importància de la postura per no patir mals d’esquena i poder prevenir sobrecàrregues i tensions innecessàries. Amb aquesta sessió no només enfortireu i mobilitzareu tota la columna, sinó que també aprendreu a relaxar-vos tant físicament com anímicament per tal de canviar d’hàbits.

Professor

Martí Baró Sorribas és llicenciat en Ciències de l´Activitat Física i l´Esport. És professor d’educació física, professor de pilates, professor d’abdominals hipopressives i entrenador personal, i imparteix classes d’esquena sana a diversos centres esportius.

Material que cal portar

Cal que porteu roba esportiva, mitjons, tovallola i una màrfega per practicar exercicis a terra (tots els establiments especialitzats en esport en tenen de molt econòmiques).

 

Inscripcions

Per preinscriure’t envia un missatge electrònic a activitats@aptic.cat.

Les places són limitades i s’atribuiran per ordre d’inscripció. Us confirmarem l’adjudicació de la plaça per correu electrònic.

Us recordem que una activitat gratuïta no vol dir sense valor. En la seva realització s’hi inverteixen recursos humans i econòmics de l’Associació. Per tant, si reserves plaça i finalment no pots venir, avisa amb prou temps d’antelació perquè puguem cedir la teva plaça. Gràcies.

Data límit d’inscripció: 6 de febrer.

Deixa un comentari