Xerrada: Ergonomia teòrica per a traductors i intèrprets

Data: dimecres, 16 de gener de 2013, de 19.00 h a 21.00 h
Lloc: seu de l’APTIC
Durada: 2 hores

Aforament limitat a 45 persones (aquesta xerrada també es pot seguir en streaming)
Idioma: castellà
Xerrada gratuïta

Data límit d’inscripció: dilluns, 14 de gener de 2013

Emissió i reemissió en streaming:

Per seguir la xerrada en streaming, sense inscripció prèvia:
www.streamingbarcelona.com/plataforma/aptic/
Contrasenya: aptic

Reemissió durant una setmana amb les mateixes dades d'accés, sense inscripció prèvia: del 17 al 22 de gener.

Introducció

Sovint cometem l’error de pensar que la prevenció només serveix per evitar accidents a la nostra feina de cada dia. És evident, però, que treballar en una oficina o al davant d’un ordinador implica tot un seguit de riscos i que les conseqüències a llarg termini poden arribar a ser greus o cròniques i a afectar no només l’entorn laboral, sinó també el personal.

Davant de l’èxit que va rebre la xerrada l’any passat, hem decidit estrenar el calendari de 2013 amb una reedició d’aquesta activitat a la nova seu de l’APTIC. A més, per ampliar contingut, i sobretot aplicar-lo, més endavant farem sessió pràctica sobre reeducació postural.

La xerrada té com a objectiu informar i sensibilitzar els traductors i intèrprets dels perills de treballar davant de pantalles de visualització de dades durant moltes hores al dia.

Temari

El temari se centra en els riscos que comporta la feina en llocs de treball d’oficina i davant d’ordinadors o pantalles. En particular, s’abordaran les lesions osteomusculars i les patologies físiques i psíquiques derivades de l’entorn de treball. S’establiran les condicions tècniques més eficients per afrontar aquests riscos des de la base del posicionament corporal i l’entorn laboral, i s’informarà sobre l’origen dels riscos i els hàbits i rutines que no són favorables. També s’establiran estàndards d’exercicis i estiraments per minimitzar l’efecte negatiu d’aquesta tipologia de treball.

Professor

Gabriel Álvarez Casaul és fundador i director del gabinet d’enginyeria, prevenció i formació Avensis Ingenieros SL. A més de ser enginyer, tècnic de prevenció i coordinador de seguretat i salut, ha participat en diversos màsters de prevenció de riscos laborals i és formador en diversos àmbits a més de 15 centres de formació de tot el país, en particular en els camps de la seguretat, la higiene industrial, l’ergonomia i la psicosociologia aplicada a l’entorn laboral.

Inscripcions

Per preinscriure-us a la xerrada, envieu un missatge amb l’assumpte «Preinscripció a la xerrada d’ergonomia teòrica» a activitats@aptic.cat.

La data límit d’inscripció és el dilluns 14 de gener. Us confirmarem per correu electrònic l’adjudicació de la plaça.

Si us plau, recorda que una activitat gratuïta no significa una activitat sense valor, que l’Associació hi ha invertit recursos i que és important ser solidaris. Per tant, si finalment no poguessis venir, no t’oblidis d’avisar-nos amb prou temps d'antelació perquè puguem cedir la teva plaça.