Curs d’introducció al tecnolecte administratiu

Curs d’introducció al tecnolecte administratiu: principals criteris gramaticals propis del llenguatge administratiu català

Dades del curs
Data: 2 i 16 de febrer de 2013
Hora: 10:00 – 14:00 h
Lloc: seu de l'APTIC
Durada: 8 hores
Idioma del curs: català
Nombre de places: 30

Preu:
Socis de l'APTIC: 80 €
Socis d'alguna de les associacions de la xarxa Vértice*: 108 €
No socis: 148 €

La data límit d'inscripció i pagament és el 30 de gener de 2013.

Introducció

Aquest curs està orientat a formar professionals que es dediquin o es vulguin dedicar a l’assessorament lingüístic o a la traducció en llengua catalana, especialment en l’ús del tecnolecte administratiu català. Molt útil també per a personal docent i administratiu que necessiti aprofundir en l’ús d’aquest llenguatge d’especialitat, des de l’òptica de la revisió de textos, de la redacció i de la traducció del castellà al català —tenint en compte els principals criteris gramaticals propis d’aquest tecnolecte.

Continguts

1.      Reconèixer les especificitats del tecnolecte administratiu.

2.      Conèixer la tradició i innovació del llenguatge administratiu català.

3.      Treballar els principals criteris gramaticals propis d’aquest llenguatge d’especialitat: ordre dels elements dins de la frase, veu passiva, gerundis, verbs buits, nominalitzacions, possessius innecessaris, pronominalitzacions, connectors…

4.      Tractar les principals diferències entre el tecnolecte administratiu català i castellà.

5.      Aplicar aquests coneixements en la correcció, redacció i traducció del castellà al català tenint en compte l’adequació a la situació comunicativa concreta.

6.      Donar a conèixer els diferents materials lingüístics de consulta.

Professora

Carme Font Pallarès és llicenciada en filologia catalana per la Universitat de Barcelona. Imparteix cursos a l’AM Rosa Sensat, especialment adreçats a la formació contínua de professorat i d’assessores i assessors lingüístics, i a l’Administració pública, on generalment treballa amb llenguatges d’especialitat. Té una àmplia experiència en l’àmbit de l’assessoria lingüística, i ha participat en la redacció i revisió de material didàctic per a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. Actualment és assessora d’una empresa dedicada a la comunicació gràfica.

Inscripcions

Per preinscriure’s en aquest curs, cal emplenar aquest formulari, realitzar el pagament i enviar el justificant juntament amb el formulari a activitats@aptic.cat.

Les places són limitades i s’atribuiran per ordre d’inscripció (data de pagament). Un cop rebudes la preinscripció i el pagament, us confirmarem l’adjudicació de la plaça per correu electrònic.

Data límit d’inscripció i pagament: 30 de gener de 2013.

*La xarxa Vértice està formada per les associacions següents: AATI, ACE Traductores, ACEC, AGPTI, AIPTI, APTIC, APTIJ, ASATI, Asetrad, ATIJC, ATRAE, EIZIE, MET, TREMÉDICA, UniCo i XARXATIV.

Deixa un comentari