Sessió formativa sobre terminologia a la seu del TERMCAT

Data: dimarts, 10 de juliol de 2012
Hora: 10 h a 12 h
Lloc: seu del TERMCAT (Mallorca, 272, 1a planta, Barcelona)

L'activitat és gratuïta i exclusiva per als socis de l’APTIC. Com que només hi ha 30 places (que s’assignaran en rigorós ordre d’inscripció) és imprescindible confirmar l'assistència a activitats@aptic.cat.

Introducció

L'Optimot, l'Ésadir, el DIEC, l'Enciclòpedia, el Cercaterm i els recursos terminològics del Centre de Terminologia TERMCAT. Què contenen? Què els diferencia? Quan accedir a un i no a un altre i per què?

Com es creen el nous termes en català? Qui ho decideix? Quina metodologia se segueix per decidir-ho?

Quines són les fonts del TERMCAT? Com podem saber el grau de fiabilitat de les fitxes?

Com a traductors, podem col·laborar amb el TERMCAT en la creació de nova terminologia en català?

Aquestes, i altres preguntes que se us acudeixin, ens les respondrà la Cristina Bofill, el proper dimarts 10 de juliol de 10 a 12 hores a la mateixa seu del TERMCAT.

L’activitat s’inscriu dins del conveni de col·laboració signat entre el TERMCAT i l’APTIC.

Ponents

Cristina Bofill Caralt (Barcelona, 1966) és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona.

Actualment és la responsable del Servei de Consultes del TERMCAT. Ha treballat com a correctora i traductora per a diversos organismes i editorials. També ha fet de professora de català al Consorci per a la Normalització Lingüística.

Continguts

En aquesta sessió de formació es pretén donar als traductors els recursos i les eines necessàries per a treballar amb la màxima autonomia possible les qüestions terminològiques que li sorgeixen en el decurs de la seva feina. Des del Servei de Consultes del TERMCAT es presenta a grans trets la metodologia bàsica d’una recerca terminològica puntual amb l’ajuda dels recursos explotables de la xarxa d’assessorament lingüístic de l’àmbit català, especialment dels recursos que el TERMCAT posa a l’abast dels usuaris.

L’objectiu és que el traductor especialitzat sigui capaç de fer una recerca mínimament aprofundida quan se li presenta un dubte terminològic. I que, si escau, pugui plantejar al Servei d’atenció personalitzada, de manera adequada i pertinent, els resultats de la seva recerca i les seves propostes amb la finalitat de treballar de manera integrada i consensuada amb el TERMCAT.

Com assistir-hi

La xerrada és gratuïta i exclusiva per als socis de l'APTIC. Com que la sala té una capacitat limitada, és imprescindible confirmar l'assistència per correu electrònic a l'adreça activitats@aptic.cat, o a través de Secretaria.

La data límit d'inscripció és el 9 de juliol. Us confirmarem per correu electrònic l'adjudicació de la plaça.