Curs d’introducció a la maquetació

Curs d’introducció a la maquetació
Data: divendres, 21 de maig de 2010, de 17.00 a 21.00 h
Durada: 4 hores
Lloc: seu de l’APTIC
Data límit d’inscripció i pagament: 19 de maig de 2010
Preu: socis de l’APTIC: 40 €
socis d’alguna de les associacions membres de la xarxa Asocesp*: 52 €
no socis: 72 €
Nombre de places: 20
Data límit d’inscripció i pagament: 19 de maig de 2010

Introducció

T’han proposat alguna vegada una feina de maquetació o d’edició de textos i has dit que no perquè no sabies en què consistia? T’han destrossat alguna vegada un text que havies traduït perquè, en el procés d’edició, van haver de retallar o canviar part del text i no vols que et torni a passar? Vols ampliar els teus serveis en el sector editorial? Aquest curs d’iniciació a la maquetació et servirà per a familiaritzar-te amb els programes més utilitzats en el procés d’edició i maquetació de textos en publicacions de llibres i revistes. Els programes que s’introduiran seran: InDesign, QuarkXpress, Freehand i Illustrator.

Temari

InDesign
– Conceptes bàsics
– L’entorn de treball
– Configuració de pàgines
– Color
– Treballar el text

QuarkXpress
– Entorn bàsic
– Treballar el text
– Fulls d’estil
– El color
– Tractament de pàgines

Illustrator
– L’entorn de treball
– Treballar el text amb Illustrator
– Treball de color i atributs amb Illustrator

Freehand
– Introducció
– Color
– Textos
– Paràgraf de text

Professor

La sessió anirà a càrrec de Manuel Romero, diplomat en Arts i Oficis “Pablo Picasso”, en l’especialitat de disseny gràfic, i llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Actualment, és soci de l’empresa TicTac Formació, dedicada a la formació In Company de l’entorn editorial, gràfic i publicitari, i també és soci de l’empresa Dadatype de comunicació gràfica i consultoria editorial.
És també professor de disseny gràfic (imatge corporativa, tipografia, preimpressió) i programari (Photoshop, Illustrator, InDesign, Acrobat, Freehand) a Microgestió, centre certificat d’Adobe i Apple.
D’altra banda, ha col.laborat en el procés de migració de programes i fluxos de treball amb: Círculo de lectores, CCRTV (TV3 Interactiva), Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), Butlletí oficial del Principat d’Andorra (BOPA), Diari de Vilanova, Diari de Valls i el Wall Street Institute, entre d’altres.

Inscripcions

Per preinscriure-us a aquest curs, empleneu aquest formulari i envieu-lo a activitats@aptic.cat.

*La xarxa Asocesp està formada per les següents associacions : AATI, ACE Traductores, AGPTI, APTIC, APTIJ, ASATI, Asetrad, ATG, ATIJC, EIZIE, MET, TREMÉDICA, UniCo, La Xarxa

Deixa un comentari