Crònica sobre la xerrada de tarifes de 2010

El passat dijous 8 d’abril, va tenir lloc a la seu de l’APTIC la presentació dels resultats de l’enquesta sobre tarifes duta a terme per l’associació a finals del 2009. La Montse Martín, membre de la Comissió Tarifes (tarifes@aptic.cat), va presentar l’estudi, que potser no desvetllarà grans «sorpreses», però sens dubte ens permetrà als professionals de la llengua verificar que estem treballant en línea amb els preus del mercat. Això ens donarà seguretat per afrontar sense pors la lluita diària de negociació amb els nostres clients. Em quedo amb una frase que va dir la Montse: «davant el dubte, opteu per la tarifa més elevada».

Segons ens va explicar la Montse, un 20% dels socis han participat en l’enquesta. Aquest percentatge, que potser a alguns els pot semblar minso, significa que s’han obtingut més de 100 respostes, un resultat que no està gens malament a escala representativa. Atès que l’anàlisi de les dades ha comportat sis mesos de feina, la Montse va comentar que l’estudi es farà cada dos anys. Per aquesta raó, i perquè l’enquesta encara sigui més representativa, és evident que cal col·laborar més activament en aquest tipus d’iniciatives. Animem-nos tots a participar a la propera convocatòria! Quants més siguem, més informació obtindrem, i això ens beneficia a tots.

Per altra banda, no puc deixar de comentar que em va sorprendre veure cadires buides, tot i que em consta que hi va haver associats que no van poder venir perquè les places estaven exhaurides… Això vol dir que hi ha gent que s’havia apuntat i que després no va venir. Hauríem d’intentar ser més solidaris en aquest sentit, no creieu? Què costa avisar a Secretaria que finalment no podrem assistir? El nostre seient buit pot ser de molta utilitat per altres companys de professió, siguem solidaris!

Per acabar, vull donar les gràcies a tots els membres de la Comissió de Tarifes implicats en aquest estudi, pel seu esforç i dedicació. Gràcies, APTIC!

Silvia Sabrià, una sòcia satisfeta

Deixa un comentari