La visibilitat del traductor
Aquesta xerrada s’inclou en el cicle de xerrades anuals que la Comissió d’Universitats de l’APTIC organitza conjuntament amb les universitats catalanes que ofereixen estudis universitaris relacionats amb la traducció i la interpretació.
Aquest any, parlarem sobre la visibilitat del traductor i de l’intèrpret en un món cada cop més connectat mitjançant internet. En concret, tractarem els següents temes:
- Per què podria voler ser visible en el meu entorn professional?
- Quines opcions tinc per a millorar la meva visibilitat? Quins inconvenients tenen?
- Quines avantatges tenen la visibilitat en línia i la visibilitat presencial?
- Són les xarxes socials una bona eina per a fer-me visible?
- Com funcionen les tarifes i com afecten a la meva visibilitat?
Us hi esperem!
PONENTS
Jose Luis Díez Lerma és llicenciat en Traducció i Interpretació per la Universitat de Granada el 2002. En aquell any també va ser nomenat pel MAE com a traductor i intèrpret jurat de francès. Després d’un llarg periple per uns quants països europeus —amb una breu parada de sis anys a França, on va combinar la docència en la Universitat François Rabelais de Tours amb la feina de traductor i intèrpret en el tribunal superior de Tours-Orleans— va establir el campament base a Barcelona el 2010. Allà ha participat activament en la junta directiva de l’APTIC, de la qual n’ha estat president, i actualment és membre de la comissió per a l’aplicació de la Directiva 64/2010 per a la interpretació en processos penals. Està especialitzat en traducció jurídica de francès, però d’un temps ençà li han ofert un munt de traduccions culinàries i del món del vi.
Christian Olalla Soler és traductor de l’alemany i del rus al català i al castellà. És doctor en Traducció i Estudis Interculturals per la Universitat Autònoma de Barcelona. És membre d’APTIC des de 2013, és membre de la junta directiva des de 2015 i també participa en la Comissió d’Universitats.
COMISSIÓ D’UNIVERSITATS
La Comissió d’Universitats és l’organitzadora de la xerrada. Aquest grup de treball s’encarrega de l’organització del Programa Mentor (un programa de pràctiques coordinat amb la Universitat de Vic i la Universitat Autònoma de Barcelona) i de les xerrades anuals en les universitats catalanes. Cada any, el tema de les xerrades varia en funció de les necessitats dels estudiants.
DATA
12 de març del 2018
HORA
12.00 – 14.00 h
LLOC
PREU
Xerrada gratuita