Presentació del Diccionario Español de Ingeniería

Dades de la xerrada
Data: 18 de juny de 2014
Horari: de 19.00 h a 20.30 h
Lloc: seu de l’APTIC
Durada: 1,5 hores
Idioma: castellà

Assistència presencial
Aforament limitat a 60 persones. Aquesta xerrada és gratuïta, però cal inscripció prèvia.

Data límit d’inscripció: 16 de juny de 2014.

Etiqueta
#APTIC_DEI

Introducció

La versió electrònica del Diccionario Español de Ingeniería està disponible de manera totalment gratuïta a la pàgina web: http://diccionario.raing.es/ des de fa molt poc temps. És fruit de quasi 10 anys d’esforços d’un equip de lexicògrafs i acadèmics de la Real Academia Española de Ingeniería i, sens dubte, constituirà una obra de consulta importantíssima per al col·lectiu de traductors.

A l’APTIC volem conèixer una mica més els ets i utsdel diccionari i per això hem convidat dos dels seus artífexs perquè ens el presentin.

L’estructura de la presentació serà la següent:

  1. Projecte
  2. Procés d’elaboració del DEI
  3. Coordinació d’àrea per director de camp
  4. Macroestructura
  5. Microestructura
  6. Actualització del DEI
  7. Accions futures

Ponents

Javier Pérez de Vargas és Enginyer Naval i Oceànic per la Universidad Politécnica de Madrid. També és màster en direcció d’empreses i màster en disseny i càlcul d’estructures.

Javier ha desenvolupat gran part de la seva carrera en entorns multinacionals, inicialment dirigint grans projectes internacionals relacionats amb el sector Defensa per passar a dirigir consorcis europeus dedicats a la industria naval de la defensa.

A l’empresa privada, Javier ha tingut responsabilitats de direcció de desenvolupament de negoci i direcció general a empreses multinacionals espanyoles dedicades a l’enginyeria i els serveis tecnològics.

Actualment, dirigeix la Real Academia de Ingeniería de España, think tank espanyol dedicat a la promoció i el desenvolupament de l’enginyeria, la innovació i la tecnologia. A més, treballa activament en el Diccionario Español de Ingeniería com a director de les àrees d’astronàutica, naval i transports i enginyeria general.

Ha publicat articles a revistes especialitzades i ha participat a diferents simpòsiums i conferències.

Verónica Verdes-Montenegro Díaz, llicenciada en filologia hispànica per la Universidad de Alcalá de Henares, és lexicògrafa i terminògrafa des de fa set anys a la Real Academia de Ingeniería.

Des de fa dos anys, ocupa el càrrec de cap del projecte Diccionario Español de Ingeniería, encarregant-se del disseny de la plataforma electrònica que allotjael repertori lexicogràfic de l’Academia –ideat per D. Antonio Colino Martínez, acadèmic director del DEI- i coordinant l’equip lexicogràfic i acadèmic que ha elaborat el repertori tècnic de la Real Academia de Ingeniería.

Inscripcions

Per reservar plaça per a la xerrada envieu un missatge electrònic a activitats@aptic.cat.

Les places són limitades i s’atribuiran per ordre d’inscripció. Us confirmarem l’adjudicació de la plaça per correu electrònic.

Us recordem que gratuït no vol dir sense valor. Perquè l’activitat es pugui dur a terme s’hi inverteixen recursos humans i econòmics de l’associació. Per tant, si reserveu plaça i finalment no podeu venir, aviseu amb prou temps d’antelació perquè la puguem cedir a una altra persona. Gràcies.

Data límit d’inscripció: 16 de juny de 2014.

Si el dia de l'activitat arribeu tard i trobeu tancada la porta de l'entrada, truqueu al mòbil de l'APTIC: 634 594 474

Deixa un comentari