Inauguració de la nova seu de Linguamón

El passat 23 de novembre quatre sòcies de l’APTIC vam tenir el plaer d’assistir al concert d’inauguració del nou espai de Linguamón – Casa de les Llengües, entrades que vam guanyar en el sorteig que va organitzar l’associació. Linguamón, un organisme governamental adreçat a la promoció, l’ús i el desenvolupament de les llengües, va convocar els diferents sectors de la societat relacionats amb el seu àmbit d’actuació per inaugurar la que serà la nova seu a partir del 2012, a l’antiga fàbrica Can Ricart del Poblenou.

La inauguració va tenir lloc a l’exterior de Can Ricart i, tot i el fred inicial, va ser un encert de l’organització fer el concert a fora, ja que va crear un ambient festiu idoni per a la presentació. Cal destacar-ne els efectes de llum, que feien que la façana i altres detalls de l’antiga fàbrica destaquessin.

L’acte va començar amb una petita presentació de Linguamón per mitjà de la projecció d’un vídeo, en què es va explicar la funció que té aquest organisme i el que simbolitza. Posteriorment, va donar inici el concert de la mà de Gilberto Gil, amb la participació de Pi de la Serra, María Bayo, Lucrecia, Ginesa Ortega, Miki Mori i el cor infantil de l’Orfeó Català. El punt àlgid del vespre va ser la interpretació conjunta de la cançó A Paz de Gilberto Gil, on no només varen participar els col·laboradors, sinó també el públic, que es va deixar dur fàcilment per la personalitat del cantant. Aquesta cançó emblemàtica va posar punt i final al concert.

Ara ens queda esperar fins al 2012 per poder gaudir de les noves instal·lacions i els serveis educatius de Linguamón.

 

Redacció i fotos: Sílvia Quiles, sòcia número 617