Per Sant Jordi, mostrem les mil i una cares del traductor

 

Dades de l’activitat
Data: Dijous, 23 d’abril de 2015
Hora: De 10.00 a 19.00 h
Lloc:
A Olot, ens trobareu al Passeig de l'Esculptor Miquel Blay, a la parada número 64.
A Barcelona, ens trobareu al Passeig Sant Joan, número 1, entre Alí Bei i Ronda de Sant Pere.

Activitat gratuïta.

Etiqueta
#APTIC_SJordi

 

 

 

 

 

 

 

Les mil i una cares del traductor

Sant Jordi ja és a tocar i, com sempre des de fa més de deu anys, l’APTIC tindrà una parada al carrer per fer visible la nostra professió i celebrar plegats aquest dia tan especial. Com a novetat, aquest any canviem d’ubicació i ens trobareu des de les 10 del matí fins a les 8 de la tarda al Passeig de Sant Joan (entre Alí Bei i Ronda de Sant Pere). Creiem que en aquest nou emplaçament disposarem de més espai per poder fer difusió de la nostra feina i atendre millor els socis i les persones interessades que s’apleguin a la parada. Una altra novetat és que, per primer cop, també tindrem una parada a Olot.

El lema que hem triat, «Les mil i una cares del traductor», posa de relleu la gran varietat d’àmbits en què és necessària la nostra feina. Els traductors podem ser literaris, però també tècnics, jurídics i especialistes en molts altres àmbits. Tanmateix, com que Sant Jordi és una jornada principalment literària, a la parada centrarem les activitats en la figura del traductor literari. Hem preparat un joc amb imatges d’autors perquè els vianants i els socis puguin esbrinar a qui pertany cada imatge.

També tindrem llibres en la seva llengua original amb les seves respectives traduccions, per així poder comentar amb els passejants quin és el procés de traducció, convidar-los a comparar les versions, etc. Com cada any, també es farà difusió de la tasca de l’Associació i es repartiran punts de llibre dissenyats especialment per a l’ocasió per dues sòcies de l'APTIC. I durant la setmana també es farà un concurs a les xarxes i els guanyadors obtindran assistència gratuïta a cursos de l’APTIC.

Aprofitem l’avinentesa per donar les gràcies a tots els socis que s’han ofert per fer la permanència a la parada i a tots els que han fet possible tirar endavant aquesta activitat.

Esperem que us agradi la proposta d’enguany i que us animeu a fer una volta per la parada dels traductors. Si teniu cap dubte o comentari, escriviu a activitats@aptic.cat.

Concurs per descobrir les mil i una cares del traductor

Coneixes les mil i una cares del traductor? Aquest any, el nostre concurs de Sant Jordi les revelarà!

Per participar-hi, només cal penjar una foto o un vídeo mostrant una de les mil i una cares del traductor a la nostra pàgina de Facebook o bé al nostre Twitter amb les etiquetes #APTIC_SJordi i #1001cares. També podeu enviar-nos la foto o vídeo a comunicacio@aptic.cat i nosaltres la penjarem a les xarxes.

Si voleu, podeu acompanyar la foto amb una petita descripció sobre la vostra activitat o especialitat. Les fotos o vídeos que ens feu arribar seran inclosos en un àlbum que penjarem a la nostra pàgina de Facebook.

Tots els seguidors podràn votar per una o més fotos / vídeos a l'àlbum de Facebook. La foto guanyadora serà la que obtingui més “m’agrades”.

La convocatòria per al concurs queda oberta avui mateix, dilluns 20 d’abril, i el termini per participar-hi finalitzarà el dijous 23 d’abril a les 19 h.

Premis:

S’atorgaran tres premis, que es distribuiran de la manera següent:
            · Primer premi – Val de 4 hores de regal en qualsevol dels cursos de l’APTIC, presencials o en streaming, durant el 2015.
            · Segon premi – Val de 2 hores de regal en qualsevol dels cursos de l’APTIC, presencials o en streaming, durant el 2015.
            · Tercer premi – Val de 2 hores de regal en qualsevol dels cursos de l’APTIC, presencials o en streaming, durant el 2015.
 
Els resultats s’anunciaran a les xarxes i es donaran a conèixer el dijous 23, al voltant de les 20 h.

Activitats organitzades per l'Ajuntament

L’Ajuntament de Barcelona vol dinamitzar el passeig i, en aquest marc, han organitzat durant tot el dia una sèrie d’activitats entorn el còmic i el joc, i també el I Saló d’Escriptura.
Aquí trobareu el programa amb la informació detallada.