Introducció a l’Xbench II

Dades del curs:
Data: divendres, 22 de novembre de 2013
Hora: de 17.00 a 20.00 h
Lloc: seu de l’APTIC
Idioma del curs: català

Assistència presencial
Nombre de places: 20

El curs es durà a terme exclusivament de manera presencial (NO s’emetrà en streaming).

Preu:
Socis de l'APTIC i estudiants de grau: 30 €
Socis d'alguna de les associacions de la xarxa Vértice*: 37,50€
No socis: 51,00 €

Data límit d'inscripció i pagament: 18/11/2013

Altres informacions:
Caldrà portar ordinador portàtil (Windows) amb l’aplicació Xbench instal·lada. Uns dies abans del curs es facilitarà l’enllaç de descàrrega del programa (versió gratuïta).

Introducció

Vols garantir un control de qualitat en la terminologia dels teus projectes de traducció?

T’agradaria fer cerques en diversos glossaris, memòries de traducció i textos bilingües d’un sol cop i de manera instantània?

L’Xbench és una eina de control de qualitat creada per l’empresa barcelonina ApSIC que permet gestionar la terminologia de referència en nombrosos formats.

Aquesta segona part del curs d’introducció a l’Xbench cobrirà tots els aspectes que no es van poder tractar a la primera edició, que es va celebrar al maig. Òbviament, es destina principalment als assistents a la primera edició, però també a tothom que tingui curiositat per conèixer aquesta eina multiplataforma, complementària als programes de traducció assistida més habituals.

A la primera edició d’aquest curs no es van poder cobrir tots els punts del programa previst, per això fem aquesta segona part, en la qual repassarem les principals funcions de l’Xbench apreses i continuarem aprofundint en les funcions més avançades que ens ofereix aquesta eina: opcions del control de qualitat, exportació de continguts, cerques a Internet, llistes de comprovacions… I com que és un curs de caire pràctic, aprofiteu per exposar tots els dubtes que hi tingueu. Com més exemples veiem, millor!

Temari

  • Repàs ràpid dels punts tractats a la primera edició: creació d’un projecte de Xbench, execució de cerques i funció de control de qualitat
  • Exportació de continguts a .tmx o altres formats
  • Cerca a llocs web
  • Llistes personalitzades de comprovacions (Checklists)
  • Expressions regulars
  • Sistema de llicències (versió 3.0)

Professora

El curs serà impartit per la nostra sòcia Vicky Alins, dedicada al món de la traducció i la correcció des de fa més de deu anys. Ha treballat majoritàriament per a ApSIC, on ha dut a terme diverses tasques lingüístiques, de localització i de gestió de projectes. Això li ha permès viure de prop el desenvolupament de l’eina que us vol presentar en aquest curs pràctic: l’Xbench, una «joia» per a molts traductors.

Inscripcions

Per preinscriure’s en aquest curs, cal emplenar aquest formulari, realitzar el pagament i enviar el justificant juntament amb el formulari a activitats@aptic.cat.

Les places són limitades i s’atribuiran per ordre d’inscripció (data de pagament). Un cop rebudes la preinscripció i el pagament, us confirmarem l’adjudicació de la plaça per correu electrònic.

Data límit d’inscripció i pagament: 18 de novembre de 2013.

Si el dia de l'activitat arribeu tard i trobeu tancada la porta de l'entrada, truqueu al mòbil de l'APTIC (només disponible per a activitats): 634 594 474.

*La xarxa Vértice la formen les associacions següents: AATI, ACE Traductores, ACEC, AGPTI, AIPTI, APTIC, APTIJ, ASATI, Asetrad, ATIJC, ATRAE, EIZIE, MET, TREMÉDICA, UniCo i XARXATIV.