Carregant Esdeveniments

En aquesta xerrada us explicaré com treballo. Quines són les meves rutines, quina mena de documents tradueixo, quines eines utilitzo per traduir, quins recursos aprofito i quins controls de qualitat aplico a les meves traduccions. Com que fonamentalment treballo sol, estic segur que dec tenir algunes manies que no tothom compartirà, però quan un ja està mig jubilat (textualment) no se sent gaire motivat per canviar rutines. Espero que tingueu el bon seny d’aprofitar el que us aporti algun benefici i ignorar allò que no us sigui útil.

DATA: 4 de març de 2024 /18.30 – 19.30 h

MODALITAT: Activitat en línia
INSCRIPCIONS: Ompliu el formulari
AFORAMENT LIMITAT: 130 places
DATA LÍMIT d’inscripció: 3 de març de 2024
IDIOMA: Català
ETIQUETA: #APTIC_ESPECIALITATS

CONJUNT DE 4 TASTETS «Les especialitats de l’APTIC»
Tastet 1: Lectura editorial _ 26 de febrer de 2024
Tastet 2 Una visió pràctica de la traducció mèdica Alemany – Castellà/Català _ 4 de març de 2024
Tastet 3Interpretació simultània: eines actuals i reptes futurs _ 11 de març de 2024
Tastet 4: Una visió pràctica de la traducció tècnica Alemany – Castellà/Català _ 18 de març de 2024

PONENT

Llorenç Serrahima va néixer a mitjan segle passat a la ciutat de Barcelona. En la seva joventut es va llicenciar en veterinària a Saragossa, va viure a Alemanya un temps mentre treballava en una clínica de cavalls, va tornar a Espanya per treballar en diverses empreses del sector farmacèutic i en una d’aquestes remodelacions que la vida ens regala a vegades, es va trobar al carrer allà per l’any 1997. Després d’uns mesos en l’atur, va reorientar la seva vida cap a l’esponerós mercat dels registres sanitaris de veterinària, que requerien un bon volum de traduccions. Des de llavors ha anat evolucionant i adquirint nous coneixements i competències per a anar-se adaptant al canviant món de la traducció. 

Actualment és traductor d’alemany, anglès i francès a l’espanyol i al català. Tradueix fonamentalment temes mèdics i veterinaris, així com temes tècnics relacionats amb la logística i la maquinària de magatzems. 

Va ser membre d’Asetrad del 2008 al 2020 i la va presidir del 2011 al 2017.

És membre d’Aptic des del maig del 2017.

És membre de la llista de traductors *Medtrad des de l’any 2003. Durant la seva vigència, de 2017 a 2021, va formar part del Consell Científic Assessor del diccionari mèdic *Medizin (alemany a espanyol), de *Cosnautas.