Llengua i paladar: el món del llenguatge al voltant del vi

Dades del curs
Data: 27 i 28 de febrer de 2015
Horari:   divendres 27, de 16.00 a 20.00 h
            dissabte 28, de 10.00 a 14.00 h
Lloc: seu de l'APTIC
Durada: 8 hores, repartides de la manera següent: 5 hores de curs i 3 hores de tast
Idioma: castellà

Assistència presencial
Capacitat limitada a 25 persones.
El curs s'impartirà exclusivament de manera presencial (NO s'emetrà en streaming).

Preu
Socis de l'APTIC: 80 €
Socis d'alguna de les associacions de la xarxa Vértice:* 100 €
No socis: 136 €

Inscripció anticipada (pagament abans del 30 de gener de 2014)
Socis de l'APTIC: 68 €
Socis d'alguna de les associacions de la xarxa Vértice:* 84 €
No socis: 116 €

Data límit d'inscripció i pagament: 20 de febrer de 2015

Etiqueta

#APTIC_VI

Introducció

T'agradaria dedicar-te a la traducció de documents relacionats amb el món del vi però no coneixes prou bé el sector ni el vocabulari específic? Ja et dediques a la traducció d'enologia però no acabes de tenir clars alguns conceptes? O simplement ets un amant del vi i vols ampliar els teus coneixements sobre el procés d'elaboració, el maridatge i el tast de vins?

Aquest curs és una gran oportunitat per entrar en contacte amb l'àmbit de l'enologia, un sector summament important al nostre país i que té una gran projecció internacional.

Els assistents obtindran una bona base general sobre el procés d'elaboració del vi i el llenguatge específic d'aquest camp, i també podran fer un tast comentat de diferents tipus de vi.

Continguts

Introducció
– Història de la viticultura: les arrels del vi a La Rioja. Relació entre el vi i el llenguatge: Gonzalo de Berceo.
– La cultura del vi al món i a Espanya. Denominacions d'origen.
– Cas particular: La Rioja, denominació d'origen qualificada.

Viticultura
Del cep al celler: conreu de la vinya, cura de les vinyes, parts d'un cep, malalties més habituals, instruments per a la collita, varietats de raïm, verema.

Elaboració de vins
Del celler a la copa: tècniques, extracció del most, maceració, fermentació, envelliment, tipus de bótes.

Llenguatge del vi en diversos idiomes

Iniciació al tast i tast de vins negres

Tast de vins blancs i defectes

Professores

Elena Ortiz Azofra és llicenciada en enologia i diplomada en enginyeria tècnica agrícola, en l'especialitat d'indústries agràries i alimentàries. Forma part de l'Asociación Enólogos de Rioja i del Comitè de Tast del Consell Regulador de la DOQ Rioja.

Des de fa uns anys, treballa com a enòloga i tècnica de laboratori a Enólogos, Elaboración y Conservación de Vinos, i a Bodegas Najerilla, societat cooperativa.

Pertany a una família de reconeguts enòlegs de La Rioja, de la qual és la tercera generació.

Isabel Espuelas Olagaray és llicenciada en traducció i interpretació per la Universitat Jaume I de Castelló. Pertany al sector de la traducció des de fa quinze anys i les seves llengües de treball són l'anglès i l'alemany. Està especialitzada en traducció de textos cientificotècnics, mèdics i publicitaris/màrqueting. En els darrers anys ha ampliat la seva activitat professional amb la coordinació de projectes i l'organització de cursos i jornades.

Pertany a una família de viticultors i enòlegs. Porta la sang de La Rioja a les venes, la qual cosa li ha permès estar en contacte amb el món de la verema i l'elaboració del vi.

Inscripcions

Per fer la preinscripció a aquest curs, empleneu aquest formulari, efectueu el pagament i envieu-ne el justificant, juntament amb el formulari, a activitats@aptic.cat.

Les places són limitades i s'assignaran per odre d'inscripció (data de pagament). Un cop rebuda la documentació, se us confirmarà l'adjudicació de la plaça per correu electrònic.

Data límit d'inscripció: 20 de febrer de 2015

Si el dia de l'activitat arribeu tard i trobeu tancada la porta de l'edifici, truqueu al mòbil de l’APTIC (només disponible per a activitats): 634 594 474.

* La xarxa Vértice està formada per les associacions següents: AATI, ACE Traductores, ACEC, AGPTI, AIPTI, APTIC, APTIJ, ASATI, Asetrad, ATIJC, ATRAE, EIZIE, MET, TREMÉDICA, UniCo i XARXATIV.