Internet invisible i traducció: fonts alternatives d’informació

Dades de la xerrada
Data: 6 de febrer de 2014
Horari: de 19.00 a 20.30 h
Lloc: seu de l’APTIC
Durada: 1,5 hores
Idioma: castellà

Assistència presencial
Capacitat limitada a 45 persones. Aquesta xerrada és gratuïta, però cal inscripció prèvia.
Data límit d’inscripció: 4 de febrer de 2014

Assistència virtual
No cal inscripció prèvia.
El mateix dia de la xerrada aneu a:
www.streamingbarcelona.com/plataforma/aptic/
Contrasenya: aptic
La xerrada estarà disponible al mateix canal de streaming durant la setmana següent a l’activitat.

Etiqueta
#APTIC_FuentesInfo

Introducció

Moltes vegades cerquem sense saber què estem cercant realment: introduïm a corre-cuita al Google les primeres paraules que ens vénen al cap i mirem de seleccionar a tota velocitat entre milions de pàgines. Si una pista no ens dóna resultats a la primera, canviem de pista sobre la marxa sense aturar-nos a pensar. A més, no sempre som conscients que gran part de la informació de qualitat no passa pels llistats del cercador, o està allotjada en llocs als quals mai podem accedir.

Un bon pescador no llença l’ham esbojarradament una vegada i una altra, per si l’atzar fa que el mossegui un peix: planifica la pesca amb intel·ligència, reflexiona sobre els esquers i les tècniques, mira de conèixer millor la seva presa, aprèn dels errors i dels encerts. En realitat, un bon pescador no pesca només amb la canya, pesca amb el cap.

En aquest taller reflexionarem sobre el procés de cercar i el funcionament dels cercadors, aprendrem a definir amb claredat els nostres criteris de cerca i presentarem algunes fonts alternatives d’informació situades a la Internet profunda, molt especialment la literatura científica, però també bases de dades, legislació, pàgines institucionals…

Professora

Alicia Martorell és llicenciada en filologia per la Universitat Complutense de Madrid i professora de traducció jurídica i de documentació en diferents universitats espanyoles. Té vint-i-cinc anys d’experiència com a traductora professional. Ha traduït més de quaranta llibres (entre altres autors, S. de Beauvoir, F. Braudel, Michel Serres, J. Kristeva, J. Baudrillard, R. Barthes, M. Ferro i E. M. Cioran). És membre activa de l’Asetrad, l’ACEtt i l’SFT francesa. @aliciamartorell.

Inscripcions

Per fer la preinscripció, envieu un missatge electrònic a activitats@aptic.cat.

Les places són limitades i s’assignaran per ordre d’inscripció. Us confirmarem l’adjudicació de plaça per correu electrònic.

Us recordem que una activitat gratuïta no significa que manqui de valor. Per dur-la a terme, invertim recursos humans i econòmics de l’Associació. Per tant, si reserveu una plaça i al final no podeu assistir, us agrairem que ens aviseu amb prou antelació perquè puguem cedir-la a una altra persona.

Data límit d’inscripció: 4 de febrer de 2014

Si el dia de l’activitat arribeu tard i trobeu tancada la porta de l’edifici, truqueu al mòbil de l’APTIC (només disponible per a activitats): 634 594 474.