Dia Del Traductor 2011: MET i APTIC organitzen una jornada

Data: 30 de setembre de 2011
Hora: 16.00-19.00 h
Lloc: Institut Europeu de la Mediterrània (C. Girona, 20 – 08010 Barcelona). Consulteu aquest mapa.

L’activitat és gratuïta, però és imprescindible confirmar-hi l’assistència abans del dia 28 de setembre emplenant aquest formulari. L'aforament és limitat.

Per apuntar-te al pica-pica posterior que començarà a les 19.30 h escriu un missatge a activitats@aptic.cat.

Introducció

Enguany Mediterranean Editors and Translators (MET) i l’Associació Professional de Traductors i Intèrprets de Catalunya (APTIC)volem celebrar plegats el Dia del Traductor amb una jornada que durà per títol International Translation Day: Bridging Cultures, Freelance Views from Two Associationsi que constarà d’una taula rodona amb quatre ponents de les dues associacions (amb presentacions en anglès, castellà i català), un debat i, molt probablement, un sopar. No us ho podeu perdre!

Programa

1. Presentació de l’acte i de les dues associacions que hi participen, a càrrec d’Alan Lounds (president de MET) i Maya Busqué (presidenta de l’APTIC)

2. Taula rodona

2.1. Becoming more competitive through cooperation: peer revision and mentoring.

Helen Casas, MET (podeu consultar-ne el resum aquí). Ponència en anglès.

 

2.2. El «Tema de les tarifes»: l’enquesta de tarifes de l’APTIC i altres estudis d’associacions i professionals. Francesc Massana, APTIC (podeu consultar-ne el resum aquí). Ponència en català.

 

2.3. Citations in the humanities field. Ailish Maher, MET (podeu consultar-ne el resum aquí). Ponència en anglès.

 

2.4. Las cuentas claras: cómo organizar lo que cobra un traductor autónomo.Carlos Mayor, APTIC (podeu consultar-ne el resum aquí). Ponència en castellà.

 

3. Debat amb els assistents.

 

Ponents

Helen Casas, graduada en Enginyeria pel Massachussetts Institute of Technology, és traductora autònoma especialitzada en la traducció i correcció de textos mèdics i farmacèutis. Resideix a  Barcelona. Té 19 anys d’experiència professional amb clients entre els quals hi ha empreses de traducció d’Espanya i l’estranger, així com clients directes de l’àmbit empresarial i acadèmic.

Francesc Massana és membre de la junta de l’APTIC des de la seva creació i actualment n'és el vicepresident. Treballa principalment en l'àmbit de la traducció de llibres d'art i assaig i de revistes d'automobilisme, viatges i turisme. També treballa d'intèrpret i ha impartit cursos de formació per a traductors i xerrades per a estudiants a les facultats catalanes.

Ailish Maher és traductora i resideix a Barcelona. També excerceix de manera ocasional com a revisora de traduccions i correctora de textos acadèmics de la UE redactats per persones no nadives.

Carlos Mayor és traductor, periodista i professor de traducció literària, així com membre fundador de Barcelona Kontext, equip de traductors especialitzats en projectes expositius i llibres d’art. Ha traduït escriptors com Tom Wolfe, Doris Lessing, Vita Sackville-West, Saki, Emilio Salgari i Rudyard Kipling.

Com assistir-hi

La jornada és gratuïta i està oberta tant als socis com als no socis de l’APTIC i de MET, però, com que el local té una capacitat limitada, és imprescindible confirmar-hi l’assistència. Podeu fer-ho emplenant el formulari que han preparat els nostres companys de MET a l'adreça http://www.metmeetings.org/index.php?page=2011_workshops_registration. Seleccioneu la darrera de les opcions de l’apartat de «Workshops» (tallers): International Translation Day: Bridging Cultures, freelance views from two associations, MET and APTIC, i deixeu buit l’apartat de «Method of Payment» (forma de pagament), ja que l’acte és totalment gratuït. Si us interessa participar en el sopar, indiqueu-ho a l’apartat de «Comments» (comentaris).

La data límit d’inscripció és el 28 de setembre, però us agrairíem que us hi apuntéssiu abans per tal de poder organitzar amb temps el sopar posterior, si hi ha prou interès entre els assistents.

Us hi esperem!

La Comissió d’Activitats de l’APTIC i la Comissió d’Activitats de MET