Carregant Esdeveniments

Sabies que un text maquetat d’una publicació que ens demanen traduir passa per dues o tres transformacions lentes i feixugues que es podrien resoldre amb una de sola ràpida i efectiva?
Sabies que nosaltres, els traductors, amb els programes de traducció assistida amb què treballem podem facilitar als clients aquesta transformació ràpida i efectiva sense gairebé coneixements de maquetació?  Valor afegit, en diuen, no? Doncs ara ja ho saps. És qüestió d’aprendre-ho i posar-ho en pràctica.

En aquesta xerrada introductòria (no és un màster, eh!) presentarem diferents possibilitats de tractament de textos maquetats en InDesign com a traductors i revisors. Aprendrem què hem de demanar als clients per optimitzar-ne el procés, com els ho podem proposar i en quins casos, i en quins no, hi podem intervenir. Plantejarem què hi guanyen ells i què nosaltres (un win-win, ja us ho avanço). Veurem alguns problemes i dificultats (que també n’hi ha). Analitzarem les suspicàcies que de vegades pot provocar la nostra proposta. I farem una petita pràctica. I, si en voleu més, en podem parlar un altre dia…

MODALITAT: Virtual. Emissió en directe i reemissió disponible fins al 16 de març
INSCRIPCIONS: Ompliu el formulari
AFORAMENT: 100 places

DATA LÍMIT d’inscripció : 11 de febrer del 2021
ETIQUETA: #APTIC_InDesign

PREU
Socis de l’APTIC: gratuït
Estudiants de grau FTI no socis: 10
FIT, xarxa VérticeAETI o MET10 €
No socis: 15 €

PROFESSOR

Francesc Massana Cabré és… de l’Aptic! No hase falta disir nada más, que ja ens coneixem. El que no sabeu és que mon avi, que era molt enllustrat, ja abans de la guerra, de l’«apeiadero» del tren en deia el baixador: normalització lingüística avant-la-lettre. Avui, potser l’haurien fitxat al Termcat… En fi, tots tenim un passat, i suposo que d’aquí ve la dèria familiar per dir les coses dreturerament. L’InDesign el potinejo de fa uns quants anys i en sé prou per tradumaquetar i fer algun sargit a la maqueta (i, si m’hi poso, més coses). Ah, i soc traductor (ho he dit?) com vosaltres (crec que, sense saber-ho, em van parir per a això).