Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Sessió 3_Curs d’especialització sobre el sector alimentari: Protecció de les varietats vegetals i l’obtenció d’aquestes varietats

16/12/2021 | 18:00 - 20:30

CURS D'ESPECIALITZACIÓ SOBRE EL SECTOR ALIMENTARI

Sessió 3_Protecció de les varietats vegetals i l’obtenció d’aquestes varietats

DE QUÈ ES TRACTA?

La missió de la UPOV (Unió internacional de Protecció de les Obtencions Vegetals) és fomentar un sistema eficaç per a la protecció de les varietats vegetals amb vista a l’obtenció de vegetals en benefici de la societat. Una varietat vegetal representa un grup de plantes definit amb major precisió, seleccionat dins d’una espècie, amb la qual té una sèrie de característiques comunes.

El dret de l’obtentor consisteix en què, per reproduir o multiplicar la varietat amb finalitats comercials, es requereix la seva autorització.


GATRO

 Absorbir i digerir les lleis i normes abans que ens devorin

QUIN ÉS EL MERCAT POTENCIAL DE TREBALL?

El sistema de la UPOV no estableix cap restricció respecte a la naturalesa de l’obtentor: podrà ser-ho una persona normal i corrent, un agricultor, un investigador, una institució pública, una empresa privada, etc. Tots ells són clients potencials. L’únic requisit és que la informació per tramitar la sol·licitud s’haurà de facilitar en un idioma admès per l’oficina de la UPOV seleccionada.

Les indústries intensives en l’obtenció de varietats vegetals van generar més de 2,5 milions de llocs de treball a la Unió Europea entre els anys 2014 i 2016, cosa que representa l’1,2 % del PIB de la Unió, amb un valor mitjà que s’aproxima als 181 milions d’euros anuals.

IDIOMA: CASTELLÀ

Continguts

  • Què és la UPOV
  • Beneficis
  • Aplicacions
  • Convenis
  • Beneficiaris (obtentors, agricultors)
  • Tràmits
  • Normativa internacional

16 de desembre del 2021 / 18.00 – 20.30 h  

MODALITAT: Activitat en línia (reemissió disponible fins  al 17 de gener del 2022)
INSCRIPCIONS: Ompliu el formulari
AFORAMENT LIMITAT: 85 places
Si no hi ha un mínim de persones perquè l’activitat sigui viable aquesta s’haurà de cancel·lar. 
DATA LÍMIT d’inscripció i pagament: 10 de desembre de 2021
Les places s’atribuiran per ordre d’inscripció i pagament.
ETIQUETA: #APTICALIMENT

CONJUNT DE 3 SESSIONS 

Sessió 1: Indicacions geogràfiques i denominacions d’origen (OMPI) _ 7 d’octubre del 2021
Sessió 2: Protecció de recursos genètics i de patrimoni biològic (OMPI, FAO) _ 4 de novembre del 2021
Sessió 3: Protecció de les varietats vegetals i l’obtenció d’aquestes varietats _ 16 de desembre del 2021

PREU SESSIÓ 3
Socis de l’APTIC: 25

Estudiants de grau: 25  €

FIT, Xarxa Vértice, AETI o MET: 31,25 €
No socis: 42,50 €

PREU CONJUNT DE SESSIONS 1, 2 i 3 
Socis de l’APTIC: 65 €

Estudiants de grau: 65  €

FIT, Xarxa Vértice, AETI o MET: 80 €
No socis: 110 €

PROFESSORA

Teresa París
Humanista convençuda, les seves experiències i inquietuds vitals l’han portada per camins eclèctics i apassionants. Es va criar a Ginebra (Suïssa) i ha passat llargues temporades en diversos països on ha deixat part del cor a canvi de coneixements lingüístics i gastronòmics de primera mà.

Perfectament bilingüe francès-castellà, amb un nivell alt d’anglès, té un grau en lletres modernes de la Universitat de Ginebra (castellà, anglès, francès, alemany i llatí) i una llicenciatura en Administració d’Empreses amb especialitat en empreses turístiques del ram aliments i begudes, cursada a la Universitat Anáhuac (Mèxic). Fa molts anys que treballa com a traductora per a diversos organismes de les Nacions Unides (en particular per a l’OMPI i l’OMT), així com per a clients nacionals i internacionals. Gaudeix, a més a més, d’una dilatada experiència com a professora de francès, castellà i traducció gastronòmica i vitivinícola en diverses institucions.

Mostra els detalls

Data:
16/12/2021
Hora:
18:00 - 20:30

Recinte

En línia