Carregant Esdeveniments

1r Cicle: Taller de correcció literària (originals en català)

Sessió 1: Introducció. Correcció d’acord amb la variació de registre

El taller

En sabem prou, de llengua, però ens cau a les mans la correcció d’un original literari i no sabem què fer. Quins són els límits de la intervenció del corrector? Podem esmenar l’estil de l’autor? Què vol dir corregir segons el registre? Al llarg de quatre sessions fonamentalment pràctiques, veurem els problemes més freqüents a través de textos originals autèntics, a partir dels quals es tractaran els diferents tipus de variació textual que podem trobar i com hi hem d’intervenir. Així mateix, mirarem de trobar l’equilibri entre la correcció necessària, la intervenció argumentada i el suggeriment benintencionat.

Introducció. Correcció d’acord amb la variació de registre

Es dedicarà la primera hora a introduir la feina del corrector literari. El respecte per l’autor i l’equilibri entre l’autor, el lector i el codi. Materials i obres de consulta. La correcció d’acord amb el registre. A la segona hora es treballarà el primer dels textos, que els alumnes hauran rebut abans per correu electrònic: El cel no és per a tothom, de Marta Rojals.

25 d’abril del 2022 / 18.00 – 20.00 h 
MODALITAT:  Presencial i en línia 
REEMISSIÓ:  Disponible per a tots els inscrits fins al 30 de juliol

INSCRIPCIONS: Ompliu el formulari
AFORAMENT LIMITAT: 15 places (presencial); 85 places (en línia)
DATA LÍMIT d’inscripció i pagament: 21 d’abril del 2022
Les places s’atribuiran per ordre d’inscripció i pagament.
ETIQUETA: #APTIC_Literària

PREU SESSIÓ 1
Socis de l’APTIC: 25

Estudiants de grau: 25  €

FIT, Xarxa Vértice, AETI o MET: 31,25 €
No socis: 42,50 €


PREU 1r CICLE CONJUNT DE SESSIONS 1, 2, 3 i 4

Socis de l’APTIC: 85 €

Estudiants de grau: 85  €

FIT, Xarxa Vértice, AETI o MET: 106,25 €
No socis: 144,50 €

PROFESSOR

Rudolf Ortega és corrector de textos literaris. Ha treballat com a assessor lingüístic en mitjans de comunicació diversos i actualment es dedica a la correcció del suplement Quadern del diari El País, on escriu la secció setmanal Brou de Llengua. És autor d’alguns llibres de divulgació del català, com ara Diccionari de futbol, Tinc un dubte, Tinc més dubtes, La dèria del català o En defensa de la llengua. Com a corrector literari es dedica sobretot a la narrativa i l’assaig per a editorials diverses.