Carregant Esdeveniments

Xerrada: La interpretació en llengua de signes catalana

ACILS, l’Associació d’Intèrprets de Llengua de signes i guia-intèrprets de Catalunya (ILS-GI), és l’entitat que representa i defensa els interessos dels professionals d’aquest sector. En aquesta xerrada, parlarem amb els experts Sara Costa (vicepresidenta) i Albert Llaurens (president) sobre les diferències entre la interpretació oral i en llengua de signes; amb quatre pinzellades, explicarem la història de la llengua i la comunitat sorda; i trencarem algunes creences errònies sobre la nostra professió.

DATA: 29 de novembre del 2022
HORA: de 18.00 h a 20:00 h

MODALITAT: activitat presencial
INSCRIPCIONS: Ompliu el formulari
AFORAMENT: 40 places
*Les places són limitades i s’assignaran per ordre d’inscripció i pagament
DATA LÍMIT D’INSCRIPCIÓ I PAGAMENT: 24 de novembre del 2022

PREUS
Socis de l’APTIC i estudiants de grau FTI: activitat gratuïta 
FIT, xarxa VérticeAETI o MET: 10 €
No socis: 15 €
IDIOMA:  Català

ETIQUETA: #APTIC_LlenguaSignes

Ponents

Sara Costavicepresidenta d’ACILS i intèrpret de llengua de signes. Treballa al 061 Salut Respon (atenció a persones sordes) i per entitats i institucions com l’ONCE, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Barcelona, la UNED, la Fundació Pere Tarrés, MediaPro, etc. També per l’administració pública com ajuntaments, districtes, centres cívics, la Generalitat de Catalunya, i per empreses del sector de la llengua de signes i associacions de persones sordes de tot Catalunya. Ha realitzat tot tipus de serveis com conferències, congressos, ordinaris i formacions, i de diferents àmbits polític, jurídic, mèdic, artístic, laboral, etc.

Albert Llaurens Pablospresident d’ACILS. Ha treballat com a intèrpret des de l’any 2006 en diferents entitats de persones sordes, empreses del sector i administració pública (universitats, escoles, ajuntaments etc.) tant en LSC (llengua de signes catalana), LSE (llengua de signes espanyola) com SI (signes internacionals). També ha realitzat serveis com a guia-intèrpret de persones sordcegues i ha interpretat telenotícies, serveis artístics, judicials i polítics, entre d’altres. Actualment treballa com a educador a una escola d’educació especial i segueix realitzant serveis d’interpretació en conferències, cursos i serveis personals.

ACILS és l’entitat que representa i defensa els interessos dels intèrprets de llengua de signes i guia-intèrprets de Catalunya. Es va crear l’any 1991 i va ser la primera associació de professionals d’àmbit autonòmic. Des de llavors ha organitzat diferents activitats —com ara cursos de formació i reciclatge—, i ha participat en actes d’àmbit estatal i europeu. ACILS és membre fundadora de la «Federación Española de Intérpretes y Guía-Intérpretes de lengua de signos» (FILSE). 

Mantenir contacte directe amb l’Administració Pública en temes relacionats amb la interpretació de llengua de signes i donar tot el suport necessari per incentivar la participació de la figura del/la professional intèrpret de llengua de signes i guia-intèrpret (ILS-GI) en tots els àmbits.
Promoure i, si s’escau, desenvolupar tot tipus d’iniciatives i activitats relacionades amb el foment i el reconeixement de la professió d’ILS-GI, tant en l’àmbit nacional com internacional.
Dur a terme totes aquelles activitats adreçades a garantir la formació de l’ILS-GI, així com la seva actualització i adequació a les necessitats de la professió.
Establir relacions de col·laboració favorables a la professió d’ILS-GI.