Carregant Esdeveniments

Cafè de termes (4a edició). Amb Dolors Montes

Què són els Cafès de termes? 

Una sèrie de trobades virtuals breus relacionades amb la terminologia, a càrrec de la Comissió TERMCAT de l’APTIC. 
De tant en tant, tenim convidats especials que ens amenitzen el cafè del matí presentant-nos terminologia interessant d’àmbits ben diversos.

Què hi fem?

L’últim dijous de cada mes ens trobem de les 11.00 a les 11.30 h per fer el cafetó del matí junts i treure pols als glossaris del mes. Cadascú aporta termes que hagi hagut de documentar per a les seves traduccions a través del formulari de la Comissió. Ho fem tots al mateix temps, comentem dubtes i ens ajudem mútuament.  L’única condició és que els termes proposats no apareguin al CERCATERM. No cal que siguin en català. D’aquesta manera, contribuïm a l’elaboració de nova terminologia en col·laboració amb el TERMCAT. 

Si no tens teca terminològica, no et preocupis; pots glossarejar igualment. Al final, fem el recompte dels termes recopilats, en destaquem alguns de curiosos i qui vulgui es pot quedar, veure’s les cares i socialitzar!  Per a qualsevol dubte relacionat amb això, escriu-nos a: comissiotermcat@aptic.cat. 

Convidada especial de la 4a edició

Dolors Montes
Soc llicenciada en Filologia Catalana (1992) i en Filologia Alemanya (2001) per la Universitat de Barcelona, i treballo al TERMCAT des de fa anys. Abans, vaig estar a l’Institut d’Estudis Catalans, col·laborant en el projecte del Diccionari del Català Contemporani (DCC). També he treballat per a diverses editorials i organismes, fent correcció i edició de textos i petites traduccions del castellà i de l’alemany al català.
Al TERMCAT he treballat en els diferents vessants de la terminologia: l’assessorament puntual, l’elaboració de diccionaris i la normalització. Actualment soc responsable del procés de Normalització i ocupo la Secretaria del Consell Supervisor, que és l’òrgan que s’encarrega oficialment de la normalització de la terminologia en català.

Dijous 31 de març del 2022

Hora: 11:00 – 11:30
Durada: 30 min amb possibilitat que s’allargui
Lloc: activitat virtual
Idioma de l’activitat: català
La data límit d’inscripció és el 25 de març del 2022
INSCRIPCIONS: Ompliu el formulari. Activitat gratuïta oberta a tothom. 

Etiqueta: #APTIC_TERMES