Carregant Esdeveniments

CURS D'ESPECIALITZACIÓ SOBRE EL SECTOR ALIMENTARI

Sessió 1_Indicacions geogràfiques i denominacions d'origen (OMPI)

Les indicacions geogràfiques estableixen drets de propietat intel·lectual per a determinats productes, les qualitats dels quals estan específicament vinculades a la zona de producció.

Les principals indicacions geogràfiques són:

DOP: Denominació d’Origen Protegida (aliments i vins)
IGP: Indicació Geogràfica Protegida (aliments i vins)
IG: Indicació Geogràfica (begudes espirituoses i vins aromatitzats)

GATRO

 Absorbir i digerir les lleis i normes abans que ens devorin

QUIN ÉS EL MERCAT POTENCIAL DE TREBALL?

El sol·licitant que desitgi presentar una sol·licitud o reivindicar la prioritat d’una sol·licitud anterior haurà de presentar, en la forma i els terminis que reglamentàriament s’estableixin, una declaració de prioritat i una còpia certificada per l’Oficina d’origen de la sol·licitud anterior, acompanyades de la traducció a l’espanyol, quan estiguin redactades en un altre idioma.


IDIOMA: CASTELLÀ

Continguts

  • Drets de propietat intel·lectual. Què són?
  • Les sol·licituds de registre
  • Els contractes
  • Les etiquetes
  • Les fitxes de producte
  • Els formularis d’importació o exportació
  • Sistemes sui generis
  • Marques col·lectives i de certificació
  • Normativa internacional

7 d’octubre del 2021 / 18.00 – 20.30 h  

MODALITAT: Activitat en línia (reemissió disponible fins  al 17 de gener del 2022)
INSCRIPCIONS: Ompliu el formulari
AFORAMENT LIMITAT: 85 places 
Si no hi ha un mínim de persones perquè l’activitat sigui viable aquesta s’haurà de cancel·lar. 
DATA LÍMIT d’inscripció i pagament:  1 d’octubre de 2021
Les places s’atribuiran per ordre d’inscripció i pagament.
ETIQUETA: #APTICALIMENT

CONJUNT DE 3 SESSIONS 

Sessió 1: Indicacions geogràfiques i denominacions d’origen (OMPI) _ 7 d’octubre del 2021
Sessió 2: Protecció de recursos genètics i de patrimoni biològic (OMPI, FAO) _ 4 de novembre del 2021
Sessió 3: Protecció de les varietats vegetals i l’obtenció d’aquestes varietats _ 16 de desembre del 2021

PREU SESSIÓ 1
Socis de l’APTIC: 25

Estudiants de grau: 25  €

FIT, Xarxa Vértice, AETI o MET: 31,25 €
No socis: 42,50 €


PREU CONJUNT DE SESSIONS 1, 2 i 3 

Socis de l’APTIC: 65 €

Estudiants de grau: 65  €

FIT, Xarxa Vértice, AETI o MET: 80 €
No socis: 110 €

PROFESSORA

Teresa París
Humanista convençuda, les seves experiències i inquietuds vitals l’han portada per camins eclèctics i apassionants. Es va criar a Ginebra (Suïssa) i ha passat llargues temporades en diversos països on ha deixat part del cor a canvi de coneixements lingüístics i gastronòmics de primera mà.

Perfectament bilingüe francès-castellà, amb un nivell alt d’anglès, té un grau en lletres modernes de la Universitat de Ginebra (castellà, anglès, francès, alemany i llatí) i una llicenciatura en Administració d’Empreses amb especialitat en empreses turístiques del ram aliments i begudes, cursada a la Universitat Anáhuac (Mèxic). Fa molts anys que treballa com a traductora per a diversos organismes de les Nacions Unides (en particular per a l’OMPI i l’OMT), així com per a clients nacionals i internacionals. Gaudeix, a més a més, d’una dilatada experiència com a professora de francès, castellà i traducció gastronòmica i vitivinícola en diverses institucions.