Loading Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • This esdeveniment has passed.

Serà sempre l’idioma global, l’anglès?

22/11/2017 | 7:00 pm - 8:30 pm

Serà sempre l’idioma global, l’anglès?


Xerrada amb Nicholas Ostler

En aquesta xerrada, Nicholas Ostler examinarà les perspectives de l’anglès, actualment la llengua preeminent de comunicació, tot situant-lo en el context tant de les principals llengües franques del passat com també dels seus rivals potencials en el futur. La conclusió d’Ostler és que la posició de l’anglès no és tan única com sovint es creu, sinó que, com qualsevol llengua franca, el seu futur depèn de l’evolució de la política internacional i de la finalitat que es doni tant a l’anglès com als seus competidors.


CONTINGUTS

Escrit a la paret? Una advertència des de Babilònia
Un dels 20 principals idiomes
3 cercles de l’anglès
Les llengües franques del passat; les lliçons de la història
Perspectiva econòmica
Competidors a l’alça
Mesures de seguretat
L’alternativa mecànica


ESPECIALISTA

Nicholas Ostler

Nicholas Ostler és anglès, llicenciat amb honors en Clàssiques, Filosofia i Econòmiques per la Universitat d’Oxford i doctorat en Lingüística per l’Institut Tecnològic de Massachusetts, on va tenir de mestre Noam Chomsky. La seva tesi doctoral, Case Linking, es va centrar en el sànscrit. També ha fet la primera anàlisi moderna del chibcha, un idioma que es parlava a Colòmbia. Ha ensenyat lingüística en universitats del Japó, el Regne Unit, Turquia i el Kazakhstan. Ha assessorat el Regne Unit i la Unió Europea en projectes de tecnologies del llenguatge, inclosa la traducció automàtica. Actualment assessora la ICANN sobre l’ús d’escriptures no romanes en noms de dominis internacionalitzats a Internet. És fundador i president de la Fundació per als Idiomes Amenaçats, una ONG que ha concedit 130 beques a petits projectes i organitzat 20 conferències arreu del món durant els 20 darrers anys. Des del 2005 ha publicat quatre llibres sobre la història del llenguatge, que s’enumeren a continuació. Està casat, té una filla, cinc fillastres i onze nets, i viu a Hungerford, prop de Londres.


PUBLICACIONS I PUNT DE VENDA A LA SEU DE L’APTIC

Empires of the Word  – a language history of the world (2005)
Ad Infinitum – a biography of Latin and the world it created (2007)
The Last Lingua Franca – the rise and fall of world languages (2010)
Passwords to Paradise – how languages re-invented world religions (2016)

Logo_Alibri

La llibreria Alibri col·laborador habitual de l’APTIC instal·larà un punt de venda autoritzat a la seu de l’Associació. Els assistents podran adquirir algunes de les obres d’Ostler en versió original. Els socis i sòcies de l’APTIC gaudiran d’un descompte del 5 % sobre el preu de venda. El pagament es podrà fer tant en metàl·lic com amb targeta de crèdit.

 


DATA

22 de novembre del 2017

HORA

19.00 – 20.30 h

LLOC

IDIOMA DEL CURS

Anglès

ASSISTÈNCIA PRESENCIAL

Aquesta xerrada NO s’emetrà
en streaming.

PREU

Xerrada gratuïta per als socis
Membres de la xarxa Vértice: 10 €
Preu per a no socis: 15 €

INSCRIPCIONS

Ompliu el formulari.

Detalls

Date:
22/11/2017
Time:
7:00 pm - 8:30 pm

Lloc

Seu de l’APTIC
C. Llull, 63-69, 2n 7a Barcelona 08005 + Google Map
Telèfon:
93 6675624