Xerrada: Ergonomia per a traductors i intèrprets

Data: dimecres, 9 de maig de 2012, de 19.00 h a 21.00 h
Lloc: seu de l’APTIC
Durada: 2 hores

Xerrada gratuïta
Aforament limitat a 45 persones
Idioma: castellà

Aquesta activitat també es podrà seguir per streaming (www.streamingbarcelona.com/plataforma/aptic/ – contrasenya: aptic – vàlida només el dia de la xerrada).

Data límit d’inscripció: dilluns, 7 de maig de 2012

Introducció

Sovint cometem l’error de pensar que la prevenció només serveix per evitar accidents a la nostra feina de cada dia. És evident, però, que treballar en una oficina o al davant d’un ordinador implica tot un seguit de riscos i que les conseqüències a llarg termini poden arribar a ser greus o cròniques i a afectar no només l’entorn laboral, sinó també el personal.

La xerrada té com a objectiu informar i sensibilitzar els traductors i intèrprets pel que fa a la problemàtica relacionada amb la feina davant de pantalles de visualització de dades.

Temari

El temari se centra en els riscos que comporta la feina en llocs de treball d’oficina i davant d’ordinadors o pantalles. En particular, s’abordaran les lesions osteomusculars i les patologies físiques i psíquiques derivades de l’entorn de treball. S’establiran les condicions tècniques més eficients per afrontar aquests riscos des de la base del posicionament corporal i l’entorn laboral, i s’informarà sobre l’origen dels riscos i els hàbits i rutines que no són favorables. També s’establiran estàndards d’exercicis i estiraments per minimitzar l’efecte negatiu d’aquesta tipologia de treball.

Professor

Gabriel Álvarez Casaul és fundador i director del gabinet d’enginyeria, prevenció i formació Avensis Ingenieros SL. A més de ser enginyer, tècnic de prevenció i coordinador de seguretat i salut, ha participat en diversos màsters de prevenció de riscos laborals i és formador en diversos àmbits a més de 15 centres de formació de tot el país, en particular en els camps de la seguretat, la higiene industrial, l’ergonomia i la psicosociologia aplicada a l’entorn laboral.

Inscripcions

Per preinscriure-us a la xerrada, empleneu aquest formulari i envieu-lo a activitats@aptic.cat.

La data límit d’inscripció és el dilluns 7 de maig. Us confirmarem per correu electrònic l’adjudicació de la plaça.