Setembre 2012, el mes boig de l’APTIC

Els voluntaris de la Comissió d’Activitats hem tornat de les vacances amb les piles carregades fins a dalt. I millor que sigui així perquè… ens espera un mes de setembre com mai!

Començarem amb la tertúlia d’avui amb els companys de MET, seguirem amb la participació de l’APTIC a la Setmana del Llibre en Català del 7 al 16 de setembre, continuarem amb les Jornades Científiques i Professionals de Traducció Mèdica els dies 20, 21 i 22 i ho rematarem amb una gran festa per reivindicar la diada de Sant Jeroni, el patró dels traductors, el dia 28.

Per a la Setmana del Llibre en Català, que aquest any se celebra a l’avinguda de la Catedral de Barcelona, la Maria Llopis i l’Anna-Lluïsa Subirà faran una xerrada sobre l’activitat traductora d’Avel·lí Artís Gener,Tísner, i de Joan Sales on, com no, aprofitaran per reivindicar la nostra activitat associativa i el vessant humà que hauria de tenir tota traducció. Això serà el diumenge 9 a les 18:30h. I el dissabte 15, a les 15:30h, serà l’hora dels socis: presentarem l’associació i els socis Carlos Mayor, Anna Llisterri, Maria Llopis i Frederic Rovira compartiran experiències positives i negatives que han viscut en traduir llibres al català. Tots els detalls de la Setmana aquí.

A partir del dijous 20 i fins dissabte 22 celebrarem les Jornades Científiques i Professionals de Traducció Mèdica. És l’esdeveniment més gran que ha organitzat mai l’Associació i ho farem conjuntament amb els companys de Tremédica. Tot i que ja s’han tancat les inscripcions, la Comissió Organitzadora s’està plantejant reobrir-les, us en mantindrem informats. Durant aquests dos dies i mig es faran dotze ponències i tallers al voltant de la traducció biosanitària amb professors i assistents vinguts, literalment, de cada racó del món. Tot això anirà complementat amb activitats lúdiques paral·leles i sortejos que anirem desvetllant en el seu moment. I, és clar, no faltarà un sopar formal per conèixer-nos tots una mica. Trobareu tota la informació sobre l’acte aquí i també ens podeu seguir al Facebook.

Però encara n’hi ha més! Guardarem forces perquè, tot i que aquest any el Dia del Traductor cau en diumenge, el divendres anterior, 28, no ens oblidarem que és el nostre dia. Farem un acte reivindicatiu al parc de la Ciutadella muntats a dalt d’un bicibar (ja sabeu què és?) mentre prenem una cerveseta i votem quina és la tapa guanyadora del concurs de pintxos, on no només es valorarà el sabor (per descomptat!) sinó també l’originalitat del nom, que per alguna cosa som traductors.

Com veieu, tenim moltes ganes de fer gran aquesta Associació i de donar-nos visibilitat. Som més de sis-cents cinquanta socis però pocs ens coneixem cara a cara. Esperem de veritat que tothom s’animi a assistir a alguna d’aquestes quatre activitats que hem preparat amb tanta cura. Volem veure-us les cares!

Una abraçada de la Comissió d’Activitats!

Aida Aragon, Anna Arnall, Maya Busqué, Barbara Catenaro, Jose Luis Díez, Carol Ferré, Juliette Lemerle, Anna Navarro, Asun Renau, Micah Reverdy i Anna-Lluïsa Subirà