Sant Jordi 2012

Bon dia,

Us informem que a la Comissió d’Activitats de l’APTIC ja escalfem els motors per al proper dia 23 d’abril, en què tornarem a celebrar el dia de Sant Jordi com ja vam fer els anys anteriors, compartint una parada a la Rambla de Catalunya amb altres associacions de traductors o escriptors: l’Asetrad, l’AELC, l’ACEtt i l’ACEC. Com cada any, l’objectiu d’aquest acte és fer palès el paper del traductor en la difusió de la literatura arreu del món i donar més visibilitat a les associacions participants, aquest cop amb el lema «L’altra cara de la literatura».

Per atreure el públic, presentarem dues activitats: un joc anomenat «Saps què vol dir?» i un recital de poesia el títol del qual serà Tradupoesiaire. A continuació us ho expliquem més detalladament.

El primer joc consistirà a tenir un bon nombre de fitxes amb una citació literària curta escrita en un idioma diferent del castellà o del català per atreure l’atenció del públic. Preguntarem si entenen el que posa i si serien capaços de traduir-ho. A l’altra cara de la fitxa, es podrà llegir la traducció de la frase en castellà o català.

Quant a Tradupoesiaire, es tractarà d’un recital de poesia en diverses llengües, amb la seva corresponent interpretació consecutiva. La lectura de les traduccions anirà a càrrec d’alguns socis de les diferents associacions i d’un grup d’aficionats a la rapsòdia de Barcelona que s’anomena VBall de Poetes. Aquest acte està previst per a les 18.00 de la vesprada.

Hora i lloc: des de les 9.00 fins a les 20.00, a la Rambla de Catalunya, número 19 (entre Gran Via i Diputació).

Aprofitem l’avinentesa per agrair totes i tots els socis que s’han ofert per fer la permanència a la parada.

Si teniu cap dubte o comentari, escriviu a apticsantjordi@gmail.com.

Esperem que us agradi la proposta d’enguany i que us animeu a fer una volta per la parada dels traductors!

Cordialment,

 

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
Comissió d'Activitats
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
Maya Busqué, Barbara Catenaro, Maria Colera, José Luis Díez, Carol Ferré,
Anna Navarro, Asun Renau, Anna-Lluïsa Subirà i Antoine Vorel

Compartir aquesta entrada