Loading Eventos

« Todos los Eventos

  • This evento has passed.

Taller de contractació editorial. Presentació del Conveni entre l’APTIC i Asterisc Agents

24/02/2017 | 7:00 pm - 9:00 pm

Taller de contractació editorial

Presentació del Conveni entre l’APTIC i Asterisc Agents

L’APTIC ha volgut signar un conveni de col·laboració i assessoria amb Asterisc Agents per oferir un servei als socis que tinguin dubtes sobre el procés de contractació de traducció editorial. Abans del taller del 24 de febrer es presentarà oficialment el conveni, que va entrar en vigor l’1 de febrer de 2017. La Carlota Torrents (d’Asterisc Agents) i en Joaquín Fernández-Valdés ens explicaran quins beneficis té el nou conveni. Vegeu-ne els punts clau i els avantatges que comportarà per als socis.
Sovint els traductors literaris reben un contracte per signar que conté clàusules rocambolesques, inútils o lleonines que imposa l’editor per (mal) hàbit o per allò que en diem per-si-de-cas. Sovint els traductors es miren aquests papers contractuals amb cara d’impotència: ni els entenen ni es volen barallar amb l’editor.
Negociar un contracte és el més natural del món: les clàusules són pactes, i els pactes, com molt bé diu la paraula, són per ser pactats i discutits per les parts. A vegades fa mandra discutir, moltes vegades tendim a confiar en el nostre contractant, i massa vegades el desconeixement dels mateixos drets ens deixa indefensos. Fins on arriben els drets de la propietat intel·lectual d’un traductor sobre la seva traducció? Fins a quin punt pot exigir l’editor? Què és negociable en un contracte i què no? Quins són els mínims que haig d’exigir i com ho haig de fer? Com puc negociar un contracte per millorar-ne les condicions?
Totes aquestes qüestions i moltes altres conformaran el contingut del taller, que consistirà en una sessió de dues hores sobre contractació editorial de traduccions. Es farà un repàs dels contractes en general i es posarà especial èmfasi en aquelles clàusules essencials d’un contracte i les que posen en perill els drets de propietat intel·lectual dels traductors. També es donaran algunes pautes per millorar les estratègies de negociació. L’última part de la classe es dedicarà als dubtes o situacions concretes que hagin plantejat els assistents via Twitter sota l’etiqueta #APTIC_ED, i que es puguin extrapolar a situacions similars i rellevants.

Dades de l’activitat
Data: 24 de febrer de 2017
Hora: de 19 h a 21 h
Lloc: seu de l’APTIC
Durada: 2 hores

Idioma: CA

Assistència presencial
El curs s’impartirà exclusivament de manera presencial (NO s’emetrà en streaming)
Aforament limitat a 40 persones.

Preu
Socis de l’APTIC: activitat gratuïta
Socis d’alguna associació de la xarxa Vértice* o de l’AETI: 10 €
No socis: 15 €

Data límit d’inscripció i pagament
20 de febrer de 2017

Etiqueta
#APTIC_ED

Inscripcions

Per inscriure-us a aquest taller, ompliu aquest formulari, realitzeu el pagament (si escau) i envieu el justificant amb el formulari a activitats@aptic.cat.

Les places són limitades i s’atribuiran per ordre d’inscripció. Un cop rebuda la documentació, se us confirmarà l’adjudicació de la plaça per correu electrònic.

Data límit d’inscripció i pagament: dilluns 20 de febrer.

* La xarxa Vértice està formada per les següents associacions: AATI, ACE Traductores, ACEC, AGPTI, AIPTI, APTIC, APTIJ, ASATI, Asetrad, ATIJC, ATRAE, EIZIE, MET, TREMÉDICA, UniCo i XARXATIV.

Professora

Carlota Torrents

 

 

Carlota Torrents va estudiar filologia catalana a la UB. Després de seguir cursos d’especialització en literatura angloamericana a la Rijks Universiteit de Groningen (Holanda), es va inscriure al primer postgrau d’edició de la UPF dirigit per Javier Aparicio (actualment és el màster MEDI), del qual ara n’és sotsdirectora.

Des del 1994 treballa al sector del llibre i ha treballat en editorials com Eumo Editorial, Tusquets Editores o La Magrana. Ha treballat a la Institució de les Lletres Catalanes desenvolupant activitats al voltant de l’Any del Llibre i la Lectura 2005 o Cap a Frankfurt 2006-2007. Ha creat el fòrum sobre llibres en línia més gran de Catalunya i en català -Què llegeixes- el qual va dirigir durant 5 anys.
Després de treballar 8 anys a Silvia Bastos. Agencia literaria, actualment és agent literària a la seva pròpia agència Asterisc Agents, que va fundar amb Natàlia Berenguer. AsteriscLab és el centre de recursos per a creadors i professionals dins del paraigua d’Asterisc Agents.

Ha treballat, doncs, en qüestions contractuals des de tots els punts de vista: editorial, d’agència, institucional i com a traductora.

 

 

 

Detalles

Date:
24/02/2017
Time:
7:00 pm - 9:00 pm

Lugar

Seu de l’APTIC
C. Llull, 63-69, 2n 7a Barcelona 08005 + Google Map
Teléfono:
93 6675624