Loading Eventos

« Todos los Eventos

  • This evento has passed.

L’APTIC a la Setmana del llibre en català 2017

16/09/2017 | 7:00 pm - 7:30 pm

L’APTIC a la Setmana del Llibre en Català


Cara a cara entre un autor i la seva traductora

De nou s’acosta la Setmana del Llibre en Català, que enguany s’ubicarà a la plaça de la Catedral de Barcelona del 8 al 17 de setembre. I, un cop més, l’APTIC gaudirà del seu espai per reflexionar entorn de l’ofici de la traducció. El nostre moment serà el dia 16 de setembre, dissabte, a les 19 hores, en el marc de la tarda dedicada a les traduccions.

Gaudirem de la conversa entre l’autor Pep Puig, guanyador del Premi Sant Jordi 2015, i la traductora a l’italià de la seva novel·la La vida sense la Sara Amat, l’Amaranta Sbardella, qui en aquests moments està enllestint la versió italiana de la Incerta Glòria de Joan Sales. Com a curiositat, ens agrada recordar que la primera intervenció de l’APTIC a la Setmana (2009) va centrar-se en la vessant traductora d’aquest autor excepcional. El psiquiatre Guillem Pailhez, expert en l’obra literària d’en Pep Puig, moderarà la conversa des del vessant de la psicoanàlisi. No us ho perdeu!

 

logo_homeHI PARTICIPEN

Sbardella_color

Amaranta Sbardella, la traductora

És traductora literària, investigadora, editora de textos i consultora editorial. Acaba de publicar la monografia Il mostro e la fanciulla. Le riscritture di Arianna e del Minotauro nel Novecento (Quodlibet, 2017). L’any 2013 va ser premiada per la Generalitat de Catalunya per la traducció de l’antologia de Salvador Espriu Sotto l’attonita freddezza di questi occhi (Passigli 2013). Ha traduït La vida sense la Sara Amat. En aquests moments, treballa en la versió italiana de la Incerta glòria de Joan Sales. Està escrivint una antologia de contes sobre la Barcelona literària.

 

 

Puig_color_2


Pep Puig, l’autor

Va néixer a Terrassa el 1969. La seva primera novel·la, L’home que torna (2005), va gaudir d’una molt bona acollida crítica i va guanyar el Premi Jove Talent FNAC. Després va publicar Les llàgrimes de la senyoreta Marta (2007), seguida pel recull de contes L’amor de la meva vida de moment (2015). El desembre de 2015 va guanyar el Premi Sant Jordi per La vida sense la Sara Amat, traduïda a l’italià. Tot just acaba d’enllestir la seva última novel·la, Els Metecs, que serà publicada ben aviat.

 

 

 

 

 

Pailhez_color

 

Guillem Pailhez, el moderador

Psicoanalista, psiquiatre i doctor en psiquiatria, actualment dirigeix l’Espai Traducció i Subjectivitat, amb la política d’obrir la psicoanàlisi als intercanvis entre diferents discursos com la salut mental, la literatura i la traducció. Fruit d’això, ha contribuït en diverses ocasions a la presentació de la novel·la La vida sense la Sara Amat i ha publicat l’article «Psicoanalitzant (o no) la Sara Amat» a la revista Núvol. Va dirigir durant deu anys la Unitat d’Ansietat de l’Hospital del Mar, un projecte pioner en el tractament de l’angoixa en tot l’estat, i és autor de diverses publicacions científiques nacionals i internacionals en aquest àmbit.


DATA

16 de setembre del 2017

HORA

19.00 h

LLOC

Barcelona
Plaça de la Catedral
Escenari 2

Detalles

Date:
16/09/2017
Time:
7:00 pm - 7:30 pm

Lugar

La Setmana del Llibre en Català
Plaça de la Catedral
Barcelona, Spain
+ Google Map