Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

La Interpretació als Serveis Públics a Catalunya: passat, present i reptes

28 gener | 6:00 pm - 8:00 pm

Per donar el tret de sortida a les activitats del 2020, el Grup MIRAS ens ofereix dues sessions informatives sobre la Interpretació als Serveis Públics (ISP). A la primera xerrada, de caràcter més general, parlarem de quina és la situació a Catalunya, quins en són els aspectes deontològics i quins resultats del grup de recerca MIRAS es poden aplicar en la pràctica diària.

Es presentarà la Interpretació als Serveis Públics (ISP) com a disciplina, posant èmfasi en la situació de la ISP a Catalunya. Es tractaran els diversos contextos en què es desenvolupa així com el rol de l’intèrpret en la ISP i els aspectes deontològics que han de guiar la seva pràctica. Es farà un repàs dels principals resultats de la recerca del grup MIRAS que es poden aplicar a la pràctica diària de la interpretació en l’àmbit social.

Creat l’any 2009, el grup de recerca MIRAS (Mediació i Interpretació: Recerca en l’Àmbit Social) té com a objecte d’estudi la Interpretació als Serveis Públics (ISP). El grup neix de la iniciativa d’un grup d’investigadores del Departament de Traducció i Interpretació i Estudis de l’Àsia Oriental de la UAB, davant la creixent demanda de traductors i intèrprets qualificats per part de diferents serveis d’atenció als immigrants de l’administració pública catalana. La formació i acreditació d’aquest perfil professional, així com la recerca associada a la seva activitat, esdevé aleshores un repte acadèmic i científic que el grup acabarà fent seu.

INSCRIPCIONS (modalitats presencial i virtual): Ompliu el formulari
AFORAMENT MODALITAT PRESENCIAL: 40 places
AFORAMENT MODALITAT VIRTUAL: 100 places
DATA LÍMIT d’inscripció i pagament: 24 de gener de 2020
Les places s’atribuiran per ordre d’inscripció i pagament, si s’escau.
ETIQUETA: #APTIC_ISP

PREU
Socis de l’APTIC: 
activitat gratuïta
Estudiants de grau:
activitat gratuïta
FIT, Xarxa Vértice, AETI o MET: 10 €
No socis: 15 €

Marta Arumí Ribas és professora agregada al Departament de Traducció i d’Interpretació i d’Estudis de l’Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És la investigadora principal del Grup de recerca MIRAS i la coordinadora del Màster Universitari en Interpretació de Conferències (MUIC) de la UAB. Els seus interessos de recerca se centren en la interpretació de conferències, la interpretació als serveis públics i la mediació intercultural, temàtiques sobre la que ha fet diverses publicacions i ha dirigit diversos projectes de recerca nacionals i internacionals. En l’actualitat dirigeix els projectes: Apoderament dels immigrants haitians a Xile a través de la interpretació als serveis públics i la mediació lingüística. Programa pilot de formació i conscienciació, finançat per la Fundació Autònoma Solidària i Empowering Young Language Brokers for Inclusion in Diversity (EYLBID), cofinançat pel programa Erasmus Plus de la Unió Europea.

Mireia Vargas-Urpí és Lectora Serra Húnter al Departament de Traducció i d’Interpretació i d’Estudis de l’Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És membre dels grups de recerca MIRAS i TXICC. Fa classes de xinès als graus de Traducció i Interpretació i d’Estudis de l’Àsia Oriental i col·labora a l’assignatura de Mediació i Interpretació d’Enllaç del Màster Oficial en Traducció, Interpretació i Estudis Interculturals de la UAB. Els seus interessos de recerca se
centren en la interpretació als serveis públics i la mediació intercultural (especialment amb el col·lectiu xinès) i en la traducció del xinès al castellà i català. Actualment dirigeix els projectes Young Natural Interpreters: Child Language Brokering in Education, Social Services and Healthcare Settings, finançat pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i Empowering Young Language Brokers for Inclusion in Diversity (EYLBID), cofinançat pel programa Erasmus Plus de la Unió Europea.

Mostra els detalls

Data:
28 gener
Hora:
6:00 pm - 8:00 pm

Recinte

Seu de l’APTIC
C. Llull, 63-69, 2n 7a Barcelona 08005 + Mapa de Google
Telèfon:
93 6675624