Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

La interpretació en llengua de signes catalana

14/11/2019 | 6:00 pm - 8:00 pm

En aquesta sessió, ens visitaran el president i la vicepresidenta de l’Associació d’Intèrprets de Llengua de Signes i Guia-intèrprets de Catalunya —ACILS—, per parlar sobre les diferències entre la interpretació oral i en llengua de signes. Ens explicaran una mica d’història de la llengua i la comunitat sorda, i trencaran algunes creences errònies sobre la nostra professió.

ACILS és l’entitat que representa i defensa els interessos dels intèrprets i guia-intèrprets de llengua de signes de Catalunya. Es va crear l’any 1991 i va ser la primera associació de professionals d’àmbit autonòmic. Des de llavors ha organitzat diferents activitats —com ara cursos de formació i reciclatge—, i ha participat en actes d’àmbit estatal i europeu. ACILS és membre fundadora de la «Federación Española de Intérpretes y Guía-Intérpretes de lengua de signos» (FILSE). Els seus objectius són promoure i, si s’escau, desenvolupar tota mena d’iniciatives i activitats relacionades amb el foment i el reconeixement de la professió d’intèrpret i guia-intèrpret de llengua de signes, tant en l’àmbit nacional com internacional; dur a terme activitats adreçades a garantir la formació de l’intèrpret i guia-intèrpret de llengua de signes, així com la seva actualització i adequació a les necessitats de la professió; i establir relacions de col·laboració favorables a la professió d’intèrpret i guia-intèrpret de llengua de signes.

INSCRIPCIONS (modalitats presencial i virtual): Ompliu el formulari
AFORAMENT MODALITAT PRESENCIAL: 40 places
AFORAMENT MODALITAT VIRTUAL: 100 places
DATA LÍMIT d’inscripció i pagament: 10 de novembre de 2019
Les places s’atribuiran per ordre d’inscripció i pagament, si s’escau.
ETIQUETA: #APTIC_LlenguaSignes

PREU
Socis de l’APTIC: activitat gratuïta

Estudiants de grau: 10  €

Xarxa Vértice, AETI o MET: 10 €
No socis: 15 €

Sara Costa és la vicepresidenta d’ACILS (Associació d’intèrprets de llengua de signes i guia-intèrprets de Catalunya.)  Exerceix d’intèrpret de llengua de signes docent d’anglès. Treballa per a entitats i institucions com l’ONCE, la Fundació Pere Tarrés, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Barcelona, diversos ajuntaments, districtes, centres cívics i la Generalitat de Catalunya. També treballa en empreses del sector de la llengua de signes per a associacions de persones sordes de tot Catalunya.

Albert Llaurens Pablos, president d’ACILS. Ha treballat com a intèrpret des de l’any 2006 en diferents entitats de persones sordes, empreses del sector i administració pública (universitats, escoles ajuntaments…) tant en LSC (llengua de signes catalana), LSE (llengua de signes espanyola) com SSI (sistema de signes internacional). També ha realitzat serveis com a guia-intèrpret de persones sordcegues i ha interpretat telenotícies, serveis artístics, judicials i polítics, entre d’altres.
Actualment treballa com a educador a una escola d’educació especial i segueix realitzant serveis d’interpretació en conferències, cursos i serveis personals.

Mostra els detalls

Data:
14/11/2019
Hora:
6:00 pm - 8:00 pm

Recinte

Seu de l’APTIC
C. Llull, 63-69, 2n 7a Barcelona 08005 + Mapa de Google
Telèfon:
93 6675624