Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Aprendre a llegir un contracte de traducció editorial

06/11/2019 | 6:00 pm - 8:00 pm

Un encàrrec de traducció ha d’anar sempre acompanyat d’un contracte. En general, els contractes fan més por que goig i tots els acabem signant sense llegir o llegint-los en diagonal. Amb recel i escepticisme. Però un contracte editorial no té tants secrets, només s’ha de saber llegir i interpretar. I això és el que pretén aquesta sessió introductòria i d’iniciació en la matèria, que tindrà dues hores de durada.

Es farà la lectura d’un contracte de traducció editorial genèric (clàusules, pactes i aspectes clau) i es posarà especial èmfasi en aquelles clàusules essencials que podrien posar en perill els drets de propietat intel·lectual dels traductors. S’oferiran algunes pautes per millorar les estratègies de negociació.

L’última part de la classe es dedicarà als dubtes o situacions concretes que hagin plantejat els assistents via Twitter en l’etiqueta  #APTIC_ED i que es puguin extrapolar a situacions similars i rellevants.

INSCRIPCIONS: Ompliu el formulari
AFORAMENT LIMITAT: 40 places
DATA LÍMIT d’inscripció i pagament: 31 d’octubre de 2019
Les places s’atribuiran per ordre d’inscripció i pagament, si s’escau.
ETIQUETA: #APTIC_ED

PREU
Socis de l’APTIC: activitat gratuïta

Estudiants de grau: 10  €

Xarxa Vértice, AETI o MET: 10 €
No socis: 15 €


Carlota Torrents és agent literària a la seva pròpia agència Asterisc Agents, i sots-directora del Màster en Edició de la UPF.
Després dels estudis universitaris entre Barcelona (UB) i Groningen (RUG) va entrar al sector professional del llibre treballant en tots els àmbits. Des de la producció editorial (Curial, Tusquets) a l’edició (La Magrana, Paidós, Eumo de la qual també en va ser directora), passant per la dinamització cultural a la Institució de les Lletres Catalanes en projectes com Any del Llibre i la Lectura 2005, Cap a Frankfurt 2006-2007 o la creació del fòrum sobre llibres en línia més gran en català, Què llegeixes, que va dirigir durant 5 anys.

Després d’un breu stage a Agencia literaria Carmen Balcells i de vuit anys a Silvia Bastos. Agencia literaria, Torrents va decidir juntament amb Natàlia Berenguer crear l’agència literària a més d’un centre de recursos per a creadors i professionals, AsteriscLab especialitzat en processos d’internacionalització editorial, contractació i gestió editorial.

Mostra els detalls

Data:
06/11/2019
Hora:
6:00 pm - 8:00 pm

Recinte

Seu de l’APTIC
C. Llull, 63-69, 2n 7a Barcelona 08005 + Mapa de Google
Telèfon:
93 6675624