Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

APTIC-MET Sortida a Barberà de la Conca

17/09/2016 | 09:15 - 17:00

APTIC-MET Sortida a Barberà de la Conca

L’APTIC i MET ofereixen als seus socis una oportunitat excepcional per conèixer el món del vi i passar un dia al camp amb els companys i companyes de la professió. Aquesta edició especial de les trobades de l’APTIC i MET tindrà lloc al bonic poble de Barberà de la Conca, on visitarem els cellers de la zona, parlarem sobre la traducció d’enologia, visitarem la “històrica catedral del vi” i coneixerem la nova generació d’enòlegs locals. A més, gaudireu d’un vi excel·lent!  Si voleu conèixer una de les regions vinícoles més interessants de Catalunya, apunteu-vos a aquesta sortida, el dissabte 17 de setembre.

Data: 17 de setembre de 2016

Hora: 9:15 – 17:00

Lloc: Barberà de la Conca

Durada: 8 hores

Idioma de les activitats: català i anglès

Nombre de places: 30

L’activitat és exclusiva per a socis de l’APTIC i de MET. No obstant, si després de la data límit d’inscripció encara queden places lliures, s’atorgaran per ordre d’inscripció als familiars i amics dels socis que ho hagin sol·licitat.

Preu (inclou l’esmorzar i el dinar):

Socis de l’APTIC: 35 €

El preu no inclou el transport de Barcelona <> Barberà de la Conca o el sopar ni l’allotjament  (qui vulgui passar la nit a Barberà).

La data límit d’inscripció i pagament és el 7 de setembre de 2016.

Programa

9:15-9:30 Ens trobarem al cafè del poble (Plaça Hospital).

El cafè és al davant de la Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca, on podreu aparcar, si veniu en cotxe. Per accedir-hi, pugeu les escales que hi ha al davant de la Cooperativa, trobareu el cafè a l’esquerra de la plaça.

9:45 Passejada per les vinyes + Esmorzar de pícnic

Visitarem les vinyes en l’època més activa de l’any: la verema. Quan arribem a la nostra destinació, una vinya de la dècada dels 80 que es troba al cim d’un turó, el propietari ens explicarà què passa amb la vinya durant l’any i tastarem alguns dels seus vins.  Com que ja començarem a tenir gana, farem un esmorzar de pícnic entre les vinyes i els pins, tot gaudint de les meravelloses vistes del poble.

12:30 – 13:30 Converses sobre la traducció enològica + Cooperatives del vi

Aisha Prigann, sòcia de MET, oferirà una petita xerrada sobre la traducció de la indústria vinícola (en anglès). Tot seguit, un expert ens oferirà una retrospectiva fascinant sobre la història de les cooperatives del vi, un moviment que té fortes arrels a Barberà de la Conca (en català). El municipi destaca per tenir la primera cooperativa agrícola de l’Estat espanyol, fundada l’any 1894 per productors locals, com a conseqüència de la invasió de la fil·loxera i els conflictes amb els terratinents.

13:30 – 15:30 Dinar al restaurant La Marinada

Una oportunitat per tastar els vins de la regió!

15:30 Visita a la Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca

Ara que ja en coneixem la història, és hora de visitar una cooperativa llegendària. L’edifici és una de les més celebrades catedrals del vi i patrimoni cultural, dissenyada per l’arquitecte Cèsar Martinell. A més d’admirar-ne l’arquitectura, aprendrem més coses sobre el procés de l’elaboració del vi (en català). Malauradament, no podrem visitar la zona d’elaboració, degut als gasos de fermentació que es desprenen durant la verema.

16:15 Visita  al Viver de Celleristes

Barberà de la Conca no només presumeix de tenir un passat vinícola il·lustre. L’elaboració del vi és un esforç car i els inicis poden ser difícils. Això ha provocat la creació del Viver de Celleristes, una iniciativa relativament recent que aporta als joves enòlegs les eines i el suport necessaris per començar el negoci. Algunes de les propostes de DO Conca de Barberà més interessants del moment neixen d’aquest projecte.

Aquesta última visita completa el dia a Barberà de la Conca, però si voleu quedar-vos a sopar o voleu passar la nit al poble, contacteu amb l’organitzadora de la sortida, Anne Murray.

Pàgina al FACEBOOK

Us voleu apuntar ja? Inscriviu-vos  a la pàgina del Facebook i trobeu els companys que hi aniran. Us mantindrem informats dels detalls de l’organització de la sortida i respondrem a les vostres preguntes.

Com arribar-hi

En cotxe: seguiu les indicacions d’aquest enllaç

Si veniu en cotxe i voleu compartir el viatge, contacteu amb Aisha Prigann (MET): aishaprigann@gmail.com o  Anna Navarro (APTIC): navarro.annax@gmail.com.

En tren (Rodalies de Catalunya, línees R13 i R14): El tren surt de Barcelona-Estació de França a les 6:50 (para a l’estació de Passeig de Gràcia i a Sants) i arriba a Montblanc a les 9:06. Féu clic aquí per consultar els horaris d’anada i aquí, pels de tornada.

Trobareu més informació a: http://rodalies.gencat.cat/es

Si vénen moltes persones en tren organitzarem un taxi de Montblanc a Barberà de la Conca (trajecte de 8 kilòmetres) i la despesa es distribuirà entre els viatgers.

Inscripcions

Per inscriure’s en aquesta activitat, cal enviar un correu electrònic a Anne Murray abans de dilluns, 5 de setembre a annetrans@gmail.com i fer el pagament indicant el nom i cognoms i el motiu del pagament al compte bancari de MET:

Mediterranean Editors and Translators

Número de compte: 2100-0873-18-0200317499

Les places són limitades i s’atribuiran per ordre d’inscripció (data de pagament). Un cop rebudes la preinscripció i el pagament, us confirmarem l’adjudicació de la plaça per correu electrònic.

Data límit d’inscripció i pagament: 7 de setembre de 2016.

Mostra els detalls

Data:
17/09/2016
Hora:
09:15 - 17:00

Recinte

Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca
Barberà de la Conca, Tarragona, Spain, 43422 + Mapa de Google
Visualitza el lloc web de Recinte